Sinds het Corona-virus, of Covid-19, in ons land is aangetroffen, is er veel in onze samenleving veranderd. Zo is er een lockdown ingesteld, moet er zo veel mogelijk thuisgewerkt worden, waren de scholen gesloten en werden evenementen afgelast. De effecten van al deze maatregelen op de economie worden nu hoe langer hoe meer zichtbaar. Veel bedrijven hebben het moeilijk, vooral de horeca en de contactberoepen.
Duurzaamheid
Maar het Corona-virus heeft ook onverwachte positieve effecten. Overheden bieden steunpakketten aan voor bedrijven. Een belangrijke voorwaarde voor deze steun is, dat de bedrijven zich bezig (gaan) houden met duurzaamheid. Zo kunnen de bedrijven de crisis niet alleen overleven , maar er zelfs sterker uitkomen.
Ook particulieren zijn steeds meer met duurzaamheid bezig. Nu mensen niet meer naar een restaurant of het pretpark kunnen, trekt iedereen steeds vaker de natuur in. Zo worden de natuur en onze leefomgeving steeds meer gewaardeerd en ga je nadenken over duurzaam je zelf in het leven staat. Producenten zien dat de vraag naar duurzame producten zoals zonnepanelen toeneemt. En dat is niet voor niks.
Zonnepanelen
Want zonnepanelen zorgen niet alleen voor groene elektriciteit, ze zijn ook een goede investering. Zonnepanelen zorgen voor een vast rendement, dat nauwelijks wordt beïnvloed door de conjunctuur van de economie. In deze Corona-tijd zijn veel andere manieren om rendement te behalen, zoals aandelen, onzeker geworden. De zon blijft schijnen, dus je zonnepanelen blijven geld opleveren.
Door innovaties zijn zonnepanelen bovendien steeds beter geworden, waardoor ze goedkoper worden om aan te schaffen, terwijl ze juist meer stroom opwekken. Een voorbeeld van zo’n innovatie is Atomic Force Microscopy (AFM) ofwel de atoomkrachtmicroscopie. Dit zorgt voor maximalisatie van het rendement van de zonnepanelen. Als gevolg van dit onderzoek in nanotechnologie neemt de opbrengst van zonnepanelen nog steeds toe, terwijl ze ook langer meegaan.
Op deze manier leveren de zonnepanelen meer elektriciteit, en dus geld, op, terwijl de investering kleiner wordt. In deze onzekere tijden is het dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hierin te investeren.